Vrei un preţ confortabil la gazele naturale? Ai grijă cum votezi!

Dar e normal oare ca preţul acesta să depindă de felul în care votează moldovenii? Chiar crede Igor Dodon că legătura asta e firească?

Your browser doesn’t support HTML5

Vrei un preţ confortabil la gazele naturale? Ai grijă cum votezi!

O declaraţie foarte curioasă a fost făcută deunăzi de preşedintele Dodon. Iat-o:

„Există posibilitatea de a micșora prețurile la produse petroliere, chiar și cu 25-30 la sută. [...] Aceasta ar avea un impact mare în societate și rezultatul va fi resimțit. [...] Dar asta depinde și de rezultatul alegerilor din 24 februarie”.

Aţi înţeles aluzia, stimaţi ascultători? Vreţi gaze naturale ieftine? Votaţi pe 24 februarie aşa cum vrea Igor Dodon. Dacă nu veţi vota cum îi convine lui Igor Dodon, gazele nu se vor ieftini, ba poate chiar se vor scumpi din nou. Şi mai curios în povestea asta e că Igor Dodon vorbeşte de parcă ar fi el şeful Gazpromului. De unde ştie Igor Dodon că de rezultatul alegerilor depinde preţul gazelor? I-a promis Vladimir Putin? Sau a semnat deja vreun document?

Dar e normal oare ca preţul acesta să depindă de felul în care votează moldovenii? Chiar crede Igor Dodon că legătura asta e firească? Nu e vorba cumva de un şantaj voalat?

Normal ar fi fost ca Dodon să vorbească cam aşa: „Oameni buni, eu voi lupta ca să micşorez preţul gazelor şi cred că voi reuşi, căci sunt cel mai mare prieten al Rusiei!” O asemenea declaraţie ar fi fost OK. Atunci însă cînd îmi spui mie, alegătorului, că de votul meu depinde preţul gazelor, că trebuie să votez într-un fel anume ca gazele să se ieftinească, mă umileşti pe mine ca cetăţean. Asta trebuie să facă un preşedinte al tuturor cetăţenilor?