Ședință solemnă a Parlamentului la București cu ocazia serbării Centenarului Marii Uniri

Președintele Klaus Iohannis la ședința solemnă a PArlamentului la București

In România a avut loc astazi ședinta solemna a Parlamentului cu ocazia aniversări centenarului României Mari. Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs solemn criticînd actualul guvern și actuala majoritate parlamentară. Iohannis le-a cerut parlamentarilor și guvernanților să nu „dezonoreze” Centenarul Marii Unirii și să se „recupleze” la interesele naționale. Președintele a amintit și modificările controversate la Legile Justiției și Codurile Penale, cerându-le parlamentarilor să renunțe la ele. „România este la răscruce”, a spus președintele Iohannis.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a făcut nici o referire la prezent, vorbind doar despre aspecte ale trecutului.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputatilor și al PSD, a spus în discursul său cu accente naționaliste: „cea mai importantă realizare a României după Marea Unire este integrarea euro-atlantică a României” și i-a criticat pe europarlamentarii români care au votat rezoluția critică la adresa justitiei din România în Parlamentul European.

Premierul Viorica Dăncilă a criticat și ea Opoziția pentru că votul din Parlamentul European și a folosit în mod repetat deviza veche a partidului Național Liberal – de opozitie, „Prin noi înșine”, pentru a-și fundamenta criticile. Dăncilă i-a spus președintelui Iohannis că „lasă în urmă jignirile și criticile”.