Circa o sută de cetățeni ruşi au fost întorși de la granița Ucrainei în urma restricțiilor de circulație anunțate la Kiev

Control în Ucraina la un punct de frontieră cu Rusia

Circa o sută de cetățeni ruşi nu au primit dreptul de a intra în Ucraina în prima zi după ce președintele Petro Poroșenko anunțase că în baza legii marțiale, impusă pe 30 de zile, se interzice intrarea în Ucraina a bărbaților ruși cu vârste între 16 și 60 de ani. Poroșenko a explicat interdicția prin faptul că nu vrea ca Rusia să-și poată crea „armate private” în Ucraina, care ar putea fi ulterior folosite într-o confruntare. Purtătorul de cuvânt al forțelor ucrainene de grăniceri a precizat că majoritatea celor întorși la graniță nu și-au putut justifica scopul călătoriei sau aveau premise de ședere depășite. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe a declarat vineri că Moscova nu va reacționa cu o măsură asemănătoare.

Restricții au fost impus și cetățenilor ruși din Ucraina. De exemplu, în Crimeea , din Ucraina, nu vor putea trece decât cetățeni ucraineni. Această restricție se aplică pentru moment și jurnaliștilor străini, bazați în Ucraina.

Legea marțială a fost decretată săptămâna aceasta după incidental de duminica trecută, din Marea Neagră, când paza rusă de coastă a sechestrat trei vase ucrainene și echipajele acestora, acuzate că ar fi violat apele teritoriale rusești.