Președintele Petro Poroșenko: legea marțială nu va însemna restricții de circulație pe timpul nopții sau pentru presă

Petro Poroshenko

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat că legea marțială impusă în multe regiuni ale țării pentru o lună după recentul atac rusesc asupra navelor ucrainene în apropierea strâmtorii Kerci nu va însemna restricții de circulație pe timpul nopții sau interdicții impuse presei. Vorbindu-le studenților din Ivano-Frankivsk, Poroșenko a mai spus că va depune eforturi pentru eliberarea celor 24 de marinari ucraineni capturați de forțele ruse.

Ceva mai devreme, procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, a spus că Rusia refuză negocierea unui schimb de prizonieri care să asigure eliberarea marinarilor. Grănicerii ruși au deschi focul asupra a trei nave ucrainene, capturându-le cu tot cu marinari în apropiere de Strâmtoarea Kerci la sfârșitul lunii trecute, împiedicându-le să intre din Marea Neagră în Marea Azov.

Astăzi, autoritățile ucrainene au spus că Rusia a redeschis parțial traficul naval prin strâmtoare. Actele de agresiune ale Rusiei împotriva navelor ucrainene au fost condamnate de liderii internaționali, care au cerut eliberarea vaselor și marinarilor.