Maia Sandu și Andrei Năstase au înaintat la Strasbourg o petiție publică care solicită asistența UE în investigarea furtului miliardului

Liderii Blocului ACUM la Chișinău la un mare protest anti-guvernamental în august 2018

Partidele extraparlamentare PAS și Platforma „DA” reunite în Mișcarea „ACUM” au prezentat la Parlamentul European de la Strasbourg petiția semnată de mai mult de 50 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, prin care se solicită asistența Uniunii Europene și a țărilor membre în investigarea furtului miliardului. Petiția a fost prezentată de liderii celor două partide, Maia Sandu și Andrei Năstase și este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF, și Europol, relatează IPN.

Lidera PAS, Maia Sandua declarat, în cadrul unei discuții cu europarlamentarul Petras Auštrevičius, că au trecut patru ani în care autoritățile moldovenești nu au recuperat niciun ban din frauda bancară și nu au sancționat nicio persoană dintre cele vinovate. Politiciana a mai spus că cetățenii solicită ajutorul instituțiilor europeni în investigarea unor aspecte ale fraudei bancare, relatează IPN.