Lista națională a PS în alegerile parlamentare va fi condusă de lidera partidului Zinaida Grecianîi

Zinaida Greceanîi, 28 noiembrie 2018

Lista națională a Socialiștilor pentru alegerile parlamentare va fi condusă de lidera partidului Zinaida Grecianîi, care a precizat că ordinea s-ar putea schimba pînă la alegeri. Dna Greceanîi este urmată de Vlad Batrîncea și Ion Ceban. Primii doi candidează și în circumscripții uninominale.

Pe listele Socialiștilor, 40% sunt femei si 30% reprezintă „alte etnii decât moldoveni”, s-a mai precizat la ședința de prezentare a listelor și programului electoral. Prezent la ședință, președintele Igor Dodon a declarat că va lua o decizie dacă va candida sau nu pe lista PSRM după 20 ianuarie.

Partidul Socialiștilor vrea să facă o serie de schimbări fundamentale, dacă va câștigat alegerile generale din februarie 2019, cum ar fi trecerea la republica prezidențială și să revină asupra unor decizii luate de actualul Parlament, între care interzicerea emisiunilor informative din Rusia. Socialiștii și-au prezentat platforma electorală și liste de candidați miercuri, 26 decembrie, prima zi în care pot fi depuse la CEC listele de candidați pentru circumscripția națională și circumscripțiile uninominale.

Socialiștii mai promit majorarea salariului până la 600 de euro și a pensiei medii până la 300 de euro, accesul gratuit la medicină și educație și examenul de BAC optional, relatează IPN. Ei promit, de asemeni, soluționarea diferendului transnistrean prin dialog și menținerea regimului fără vize cu statele UE.