Comisia Europeană a anunțat că a fost înștiințată despre acțiunea liderului PSD, Liviu Dragnea, în cazul raportului OLAF

Steaguri ale UE în fața Comisiei Europene de la Bruxelles

Comisia Europeană a anunțat, luni, într-un răspuns pentru agenția Mediafax, că a fost notificată cu privire la acțiunea liderului PSD, Liviu Dragnea, care contestă în instanță raportul OLAF ce a dus la deschiderea dosarului Tel Drum, și precizează că va depune observațiile într-un timp adecvat, menționând că respectă independența OLAF și a instanțelor europene. Mediafax îl citează pe purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand: „Am fost înștiințați de către Curte asupra acestei acțiuni legale și acum o vom analiza. Respectăm atât independența OLAF, cât și a instanțelor europene. Ca întotdeauna în astfel de proceduri, Comisia va depune observațiile într-un interval adecvat de timp. Comisia nu va face comentarii în acest caz, pentru a respecta independența instanțelor europene”.

Liviu Dragnea a atacat la Tribunalul UE de la Luxemburg raportul întocmit de OLAF (Oficiul european antifraudă, o instituție a Comisiei Europene), care constata o fraudă de peste 20 milioane euro din fonduri UE și care a dus la deschiderea dosarului Tel Drum, dosar în care șeful PSD este urmărit penal de DNA. Informația a fost dezvăluită de Ziare.com, care arată că Dragnea vrea să ajungă la anularea raportului OLAF mai degrabă pe o cale colaterală.

Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul „Dragnea v Commission Case T 738/18” a fost înregistrat pe data de 11.12.2018. Informațiile referitoare la acest dosar nu însă sunt publice.