Discuțiile între Casa Albă și Congres vor fi reluate luni pe tema unui compromis asupra bugetului pentru redeschiderea guvernului american

Arhivele naționale de la Washington, închide din cauza crizei bugetare

Președintele american Donald Trump a avertizat că închiderea parțială a guvernului federal, cea mai lungă din istoria Statelor Unite, se va prelungi și i-a acuzat din nou pe democrați de continuarea crizei. În acest moment, guvernul este închis partial de 23 de zile. Sunt afectați în jur de 800 de mii de angajați federali, care ori lucrează fără plată, ori au fost trimiși în concediu fără plată.

Discuțiile între Casa Albă și Congres vor fi reluate luni. În decembrie, președintele a refuzat a semneze un acord de compromis privind bugetul federal, acord negociat de democrați și republicani, în perioada în care republicanii dominau amebele camera ale Congresului. Compromisul nu includea cei aproape șase miliarde de dolari, sumă cerută de președinte pentru a ridica un zid la granița cu Mexicul. Președintele consideră că este o măsură necesară pentru a opri imigrația ilegală și traficul de froguri. Democrații și alți critici ai planului pun sub semnul întrebării eficianța acestei măsuri sau chiar necesitatea zidului.