Facebook înăsprește regulile legate de „reclama politică”

Imagine generic

Facebook spune că își înăsprește regulile și precauțiunile legate de „reclama politică” pentru a „preveni interferențe străine” în Europa și în alte regiuni. Măsurile suplimentare vor fi lansate în UE în martie pentru a „face reclama politică pe Facebook mai transparentă”, a spus șeful politicilor globale și comunicațiilor la firma americană, Nick Clegg, luni la Bruxelles.

Noile reguli presupun că anunțurile de publicitate politică în vederea alegerilor pentru Parlamentul European din mai să fie „autorizate” și însemnate cu înscrisul „plătit de”. Clegg, fost vicepremier britanic angajat de FB în octombrie, a spus că aceste măsuri vor fi aplicate postărilor de reclamă care „nu sprijină explicit un anume candidat sau partid politic, dar se concentrează asupra unor teme intens politizate, cum este imigrația”. Toate anunțurile politice vor fi stocate într-o „bibliotecă accesibilă public” timp de pînă la 7 ani, împreună cu detalii despre câți oameni le-au accesat, ca și informații specifice despre finanțator.

Rețeaua socială a spus că măsurile pentru transparență electorală vor fi lansate în India în februarie, ca și în Ucraina și Israel înaintea alegerilor din acele țări, urmând ca până în iunie să capete o „răspândire globală”.