Promo-LEX: au fost semnalate noi cazuri de intimidare a observatorilor electorali

Pavel Postică

În ultima săptămână au fost semnalate noi cazuri de intimidare a observatorilor electorali, a declarat Directorul de Programe de la Asociația Promo-LEX, Pavel Postică, la prezentarea celui de-al patrulea raport al Misiunii de observare a alegerilor parlamentare.

„Cu regret în astfel de activități se pare că sunt implicați și reprezentanți ai autorităților publice locale”, a spus Postică, citat de Agora.md.

Totodată, el a declarat că trezește îngrijorare faptul că un număr important de alegători aflați peste hotare nu vor putea să-și exercite dreptul la vot, după ce Curtea Constituțională a respins demersul avocatului poporului care a cerut ca cetățenii din diaspora să poată vota cu orice act de identitate prevăzut de legislație, inclusiv cu buletinul de sau cu acte de identitate expirate.

O altă situație îngrijorătoare, potrivit Promo-LEX, are legătură cu suplinirea numărului de funcționari electorali într-un consiliu de circumscripție din regiunea transnistreană și de modul în care au fost examinate contestațiile privind înregistrarea sau refuzul înregistrării unor candidați în circumscripții.