Cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi din nou în actualitate

Raportoarea specială ONU, Agnes Callamard cu ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu la Ankara

Dovezile existente în cazul asasinării jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi in consulatul saudit de la Istanbul indică un „atac premeditat” comis de „oficiali de stat din Arabia Saudită”, afirmă Agnës Callamard, raportorul special ONU care anchetează execuţii extrajudiciare, relateaza cotidianul Le Figaro.

„Acest asasinat premeditat reprezintă cea mai gravă încălcare a dreptului fundamental la viaţă", a subliniat Agnès Callamard la revenirea din Turcia.

Raportorul Naţiunilor Unite privind execuţii extrajudiciare, Agnës Callamard, va prezenta în luna mai un raport de anchetă privind asasinarea jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi.

Pe de alta parte cotidianul New York Times citeaza oficiali care au vazut probe ale serviciilor de informații, că printul Muhamad Bin Salman ar fi spus, intr-o convorbire înregistrată din 2017 că „s-ar duce cu un glonte” după jurnalist daca nu se întoarce din Statele Unite in Arabia Saudită.

Astazi expira termenul dat de Congres admministratiei președintelui Donald Trump să răspunda daca printul Arabiei saudite Muhamad Bin Salman a ordonat asasinarea jurnalistului si să propuna acțiuni de raspuns.