Premierul ungar Viktor Orban spune că la alegerile pentru Parlamentul European îşi doreşte „un nou început pentru Europa”

Victor Orban

La Budapesta, premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că la alegerile din luna mai pentru Parlamentul European îşi doreşte un nou început pentru Europa, „să punem capăt visului nebun al unor State Unite ale Europei, pentru ca Europa să aparțină din nou europenilor”.

Într-un discurs în cadrul unei ceremonii marcând Revoluția de la 1848, Viktor Orban a spus că Europa va fi pierdută fără cultura creștină şi că Europa îşi va pierde libertăţile sub liberalism, relatează Reuters.

Pe 20 martie, Partidul Popular European, cel mai puternic din Parlamentul de la Strasbourg, va discuta eventuala suspendare sau chiar scoatere din partid a partidului lui Orban, Fidesz. Ca urmare a recentei campanii din Ungaria, extrem de critică la adresa UE (a președintelui Comisei Europene), campanie lansată de partidul de guvernământ. La care se adaugă decizi luate în ultimele luni sau ani de Fidesz care contravin principiilor fondatoarea ale UE.