ANRE anunță că nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deşi Gazprom, relatează presa, a mărit prețul pentru gazele livrate R.Moldova. ANRE a precizat că SA „Moldovagaz” nu a cerut până acum creșterea prețului.

Într-un comunicat de presă se arată că pentru o ajustare a tarifelor, SA „Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens. De asemenea, potrivit Legii cu privire la gazele naturale, Consiliul de administrație al Agenției este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, prețurile și tarifele reglementate, în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării.

Presa a scris că, în primul trimestru al anului curent, prețul gazelor naturale livrate în Moldova de către compania rusească Gazprom a crescut cu 25% față de aceeași perioada a anului trecut. La începutul lunii februarie încă, președintele Igor Dodon declara că discutase la Moscova cu conducerea Gazprom o posibilă reducere cu 25% a prețului pentru gazele livrate în R.Moldova.