După discuții neconcludente: președintele Dodon propune reluarea negocierilor privind formarea unei majorități pe 2 aprilie

Președintele Igor Dodon, Chișinău, 25 martie 2019

După întâlnirea cu liderii PSRM, PD, și ai Blocului ACUM, președintele Igor Dodon a deplâns lipsa de încredere între deputați, spunînd că scopul lui de bază este să-i aducă pe toți la „o masă de negocieri”.

„Trebuie evitate alegeri anticipate și să se creeze o guvernare”, a spus Dodon la o conferință de presă. El le-a propus liderilor Partidului Socialiștilor, Partidului Democrat și Blocului ACUM să se întâlnească din nou, pe data de 2 aprilie, la Reședința de Stat.

Pe de altă parte, liderii Blocului politic ACUM au repetat în cadrul discuțiilor cu președimtele Igor Dodon că văd „ieșirea țării din impas și eliberarea instituțiilor din captivitate, prin votarea pachetului de legi înregistrat de Bloc în Parlament”.

Lidera PAS, Maia Sandu, a spus că Blocul ACUM este gata să-și asume guvernarea după votarea respectivului pachet de legi. Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a spus că a înțeles că la Președinție conținutul pachetului de legi este cunoscut și că Blocul ACUM este deschis pentru a discuta cu toți deputații și alte propuneri care ar viza „lupta cu corupția, statul de drept, scoaterea din captivitate a statului”. Liderii Blocului ACUM au spus că nu susțin ideea unor alegeri anticipate.