Iurie Leancă candidează la eroparlamentare pentru a promova integrarea R.Moldova în UE, fundamentul „reunirii românilor”

Foștii premieri Iurie Leancă și Victor Ponta la ședința comună a guvernelor din R.Moldova și România, București, decembrie 2013

Vicepremierul moldovean Iurie Leancă spune că scopul candidării sale la alegerile europarlamentare din luna mai pe listele partidului Pro România al fostului premier român Victor Ponta este să promoveze „cauza integrării Republicii Moldova în UE clădind astfel fundamentul pentru reunirea românilor”. Într-o postare pe Facebook în care a confirmat candidatura sa, Leancă spune că a ales să facă anunțul tocmai astăzi, 27 martie, pentru că se împlinesc 101 ani de la votul pentru unirea Basarabiei cu România, în 1918. Leancă îl mai laudă pe Ponta pentru acțiunile de susținere a Republicii Moldova pe când ambii erau prim-miniștri.

Politicianul moldovean care are și cetățenia română se află pe locul patru pe lista partidului Pro România, sondajele de opinie sugerând că are șanse solide să obțină un mandat la europarlamentarele din 26 mai. Un sondaj IMAS care măsura intențiile de vot pe luna februarie sugera că Pro România poate obține peste 13% din voturi, aflându-se pe un trend crescător, ceea ce se poate transforma în 5-6 mandate din cele 33 pe care le va avea România în Parlamentul European.