Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa au fost vândute unei companii cu sediul la Londra

Grupul energetic spaniol Naturgy, care administrează întreprinderile Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie din Republica Moldova, a vândut cele două companii grupului internațional Duet Private Equity Limited. Finalizarea tranzacției va avea loc în iunie 2019, informează agenţia IPN.

Potrivit unui comunicat al companiei Gas Natural Fenosa, citat de IPN, noul proprietar își are sediul în Londra și dispune de o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active și dă asigurări că „schimbarea proprietarului nu va afecta activitatea întreprinderilor de distribuție și de furnizare a energiei electrice din Republica Moldova”.

Red Union Fenosa și Gas Natural Fenosa Furnizare Energie deservesc circa 900 de mii de clienți, persoane fizice și juridice, distribuie energie electrică în 19 unități administrativ-teritoriale. Pe parcursul celor peste 19 ani de activitate în Republica Moldova, grupul spaniol Naturgy a efectuat investiții de peste 326 de milioane de dolari în renovarea și modernizarea rețelelor electrice.