Actualul președinte ucrainean Petro Poroșenko și actorul Volodimir Zelenski s-au confruntat vineri seară în cadrul primei lor dezbateri

Dezbaterea de pe Stadionul olimpic din Kiev

Ieri seara, la Kiev, pe stadionul olimpic a avut loc prima confruntare față în față a celor doi candidați la președinția Ucrainei: actualul președinte Petro Poroșenko și actorul Volodimir Zelenski, un nou venit în politică.

Cu două zile înainte de al doilea tur de scrutin – care va avea loc mîine, 21 aprilie - cei doi candidați s-au înfruntat în fața a mii de spectatori.

„Cum se face că Ucraina, una dintre cele mai sărace țări, este condusă de cel mai bogat președinte din istorie?”, i-a spus Zelenski oponentului său, prosper om de afaceri care a făcut o avere din dulciuri și care este acuzat că a eșuat în lupta anticorupție.

„Putin visează la un președinte slab, nepregătit. Cu cât președintele ucrainean este mai slab, cu atât președintele rus este mai puternic”, a spus Poroșenko în dezbaterea cu Zelenski. Potrivit ultimelor sondaje de opinie – de dinaintea acestei dezbateri – Zelenski avea un avans major față de actualul președinte.

Mai multe despre alegerile prezidenţiale din Ucraina vedeţi aici.