Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, spune că ar exista tentative de manipulare a alegerilor europene din mai

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la București. 11 ianuarie

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat cu privire la pericolul pe care îl presupun tentativele de manipulare a viitoarelor alegeri europene din mai, atât din interiorul, cât şi din afara Uniunii Europene, scrie agenția Agerpes.

„Văd deja tentative de influențare, prin manipulări, a alegerilor pentru Parlamentul European. Vin din multe direcții, nu numai din afara UE”, a spus Juncker, într-un interviu difuzat vineri de grupul media german Funke.

Potrivit șefului Comisiei Europene, există „state în interiorul UE” care încearcă să devieze voința alegătorilor „către o anumită direcție” şi prin intermediul difuzării de „fake news” (ştiri false). Însă Juncker a dat asigurări că executivul european este „echipat” pentru a răspunde acestor tentative şi a anunțat că-şi va înmulți eforturile în următoarele săptămâni pentru a putea face față oricăror situații care ar putea apărea.