Negocierile dintre guvernul britanic și opoziția laburistă cu privire la Brexit au eșuat

Premierul britanic Theresa May

La Londra, negocierile între guvernul premierului Theresa May și opoziția laburistă privind acordul asupra Brexit-ului au eșuat, relatează BBC. Este vorba de acordul negociat de Theresa May cu Uniunea Europeană acum mai bine de doi ani, care reglementează ieșirea Marii Britanii din UE.

Documentul a fost respins deja de trei ori în Parlamentul de la Londra, motiv pentru care Brexit-ul, programat pentru 29 martie, a fost amânat până pe 31 octombrie, iar Marea Britanie trebuie să participe la alegerile europarlamentare din 23-26 mai. Este motivul pentru care Theresa May a încercat să negocieze o soluție de compromis cu opoziția laburistă.

Liderul laburiștilor, Jeremy Corbin, a declarat că opoziția a mers cât a putut de departe, dar că guvernul ar fi „prea slab și instabil”. May a declarat însă că laburiști nu pot găsi un numitor comun când vine vorba de Brexit.

Theresa May va înainta din nou în Parlament acordul pentru ieșirea din UE, după care a promis că va stabili calendarul retragerii sale de la conducerea partidului conservator. Votul din Parlament ar urma să aibă loc o săptămână după alegerile europarlamentare.