Noul șef al administrației prezidențiale ucrainene este avocatul personal al oligarhului Kolomoiski

Andri Bohdan, noul șef al adminstrației prezidențiale

Președintele Zelenski l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său pe probleme juridice, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiski, Andrei Bohdan.

Andrei Bohdan a mai avut funcții guvernamentale şi în timpul fostului președinte Viktor Ianukovici, fiind secretar de stat în Ministerul Justiției și secretar de stat responsabil pentru politica anticorupție. Andrei Bohdan a declarat într-un interviu televizat că chestiunea ajungerii la pace cu Rusia și la încheierea conflictului din estul Ucrainei va fi supusa unui referendum popular. Potrivit agentiilor internaționale de presa, Kremlinul a anunțat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat conflictul din estul Ucrainei cu cancelara Germaniei, Angela Merkel, și cu președintele Franței, Emanuel Macron.

Președintele Zelenski l-a numit ieri pe generalul Ruslan Homciak a sef al Statului Major al amatei ucrainene in locul lui Viktor Mujenko. Acesta detinuse postul din 2014, după protestele de pe Maidan si înlăturarea de la putere a presedintelui Viktor Ianukovici.