O nouă avertizare meteo cu cod galben de averse puternice, descărcări electrice, grindină și vijelie

Serviciul Hridrometeorologic de Stat din R.Moldova a emis o nouă avertizare - cod galben pentru averse puternice, descărcări electrice, grindină și vijelie. Avertizarea meteo este valabilă până duminică dimineața, 26 mai.

Vineri, ploile abundente și vântul puternic au afectat mai multe localități. Porțiuni de drumuri locale au fost inundate, mai multe case au rămas fără acoperiș, iar zeci de hectare de culturi agricole, viță de vie și livezi au fost compromise.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost afectate în special localități din raioane de la centrul și sudul țării – Ungheni, Rezina, Strășeni, Orhei, Leova, Cahul și din autonomia găgăuză.

Meteorologii au emis și o avertizare hidrologică, valabilă până pe 30 mai - cod galben de inundații în lunca râului Nistru, după ce autoritățile din Ucraina au mărit volumul deversărilor din Lacul de acumulare Dnestrovsc.

Totodată, continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecție în sudul țării, din apropierea râului Nistru. Guvernul a cerut ajutorul armatei și al carabinierilor.

Și în România, meteorologii au emis astăzi o avertizare cu cod galben de vreme instabilă, cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, valabilă la nivelul întregii ţări, până aproape de miezul nopţii, transmite Agerpres.