Președintele Igor Dodon vrea un guvern care să susțină și parteneriatul strategic cu Rusia

Președintele Igor Dodon, aprilie 2019

Preşedintele Igor Dodon și-a exprimat speranța că în „următoarele zece zile” va fi format un guvern care să susțină și eforturile președintelui de a menține „un parteneriat strategic cu Rusia”. „Dacă nu reușim să formăm un Guvern care să-l susțină pe Președintele în această chestiune, atunci vom dizolva Parlamentul, vom merge în alegeri parlamentare anticipate și, conform rezultatelor acestor alegeri anticipate până la sfârșitul anului, sunt sigur că va fi un astfel de Guvern, care să fie de acord cu activitatea la nivelul parteneriatului strategic cu Federația Rusă”, a declarat președintele Igor Dodon miercuri, în cursul vizitei din Republica Başkortostan, citat de Infotag.

În opinia președintelui, „Moldova a compensat lipsa cooperării cu Rusia la nivelul Parlamentului și Guvernului prin întâlniri ale președinților țărilor și prin contacte la nivel regional”.
De asemenea, el s-a pronunţat pentru intensificarea cooperării în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), care, spre deosebire de UE, este posibilă „fără a ține cont de parametrii economici și de alți parametri”, relatează Infotag, citând TASS.