Președintele Igor Dodon spune că soluția cea mai adecvată ar fi alegerile anticipate

Președintele moldovean Igor Dodon. 6 iunie 2019

Partidul Socialiștilor nu a luat o decizie despre cu cine să facă o coaliție în urma ședinței Consiliului Republican al PSRM, desfășurat astăzi. Potrivit președintelui, Igor Dodon, lider informal al formațiunii, socialiștii din start nu au luat în considerare varianta de coalizare cu democrații, iar Blocul ACUM nu este gata să cedeze în anumite privințe. În acest context, „cea mai veritabilă” soluție, potrivit președintelui, ar fi alegerile anticipate, informează agenția IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, în urma mai multor runde de negocieri oficiale și neoficiale cu deputații Blocului ACUM, socialiștii au văzut că aceștia rămân pe pozițiile lor. În ceea ce ține de discuțiile cu Partidul Democrat, președintele susține că nu s-au dus negocieri cu ei, socialiștii nu le-au propus o coaliție. „Socialiștii vor coaliție cu cei din dreapta, ACUM, sau anticipate”, a spus Igor Dodon.

Potrivit președintelui, în contextul anticipatelor, cetățenii trebuie să înțeleagă că pentru a ieși din situația creată trebuie să voteze cu un partid care are șansa să obțină majoritatea parlamentară singură, adică PSRM.

Cât ține de propunerea PPDA de a semna un angajament public, Igor Dodon, spune că socialiștii au fost gata să semneze un acord de guvernare, adică un acord semnat de toți deputații de pe ambele părți.