Președintele Igor Dodon a apelat din nou la sprijinul partenerilor externi pentru reformele dorite de guvernul Maiei Sandu

Președintele Igor Dodon adresîndu-se duminică presei

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorii acreditați la Chișinău și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

„Am vorbit despre riscurile și perspectivele de dezvoltare a situației. Am apreciat recunoașterea noului Parlament și Guvern de către partenerii noștri externi, inclusiv UE, SUA și Federația Rusă”, a scris Dodon pe pagania sa de Fadebook, și a asigurat că va colabora „strâns” cu guvernul Maiei Sandu și noua majoritate parlamentară pentru „implementarea reformelor necesare”. Totodată, Igor Dodon a reafirmat că de „sprijinul partenerilor externi” depinde rapiditatea cu care vor avea loc schimbările din țară.

Tot pe Facebook, Dodon a anunțat că va convoca de urgență și Consiliul Suprem de Securitate a cărui componență va fi actualizată cu membrii cabinetului în frunte cu Maia Sandu, pe care majoritatea parlamentară l-a votat sâmbătă, dar pe care Curtea Constituțională l-a declarat neconstituțional, la sesizarea PD.

Legile și hotărârile adoptate de noua majoritate au scopul înlăturării oamenilor Partidului Democrat din instituțiile statului, care au fost declarate „capturate” de către PD. Vechiul premier democrat Pavel Filip, care temporar a preluat și funcția de președinte în baza unei decizii de duminică a Curții Constituționale, a decretat însă dizolvarea Parlamentului ales pe 24 februarie și organizarea anticipatelor. PD mai spune că începe adunarea de semnături în sprijinul cererii de demisie adresată președintelui Dodon.