Incident naval in Golful Oman

Zeci de marinari au fost evacuați de pe două tancuri petroliere în urma unor presupuse atacuri asupra celor două vase în Golful Oman. Cele două echipaje formate din 21 și 23 de marinari au fost evacuate de Iran și se află într-un port iranian, relatează presa iraniană de stat.

Tancul petrolier Front Altair înregistrat în Insulele Marshall a luat foc când la bordul său a avut loc o explozie, spune firma care îl operează, International Tanker Management. Celălalt vas, Kokuka Courageous, înregistrat în Panama, a fost lovit în timpul unui „presupus atac”, fiindu-i deteriorată partea emersă, a declarat operatorul, BSM Ship Management. Forțele navale americane spun că au primit apeluri de ajutor din partea celor două vase azi dimineață. „Nave americane se află în regiune și oferă asistență”, se spune într-o declarație a Flotei a 5-a americane bazate în Bahrain.

Incidentele de astăzi au loc la o lună de la atacurile asupra a patru tancuri petroliere ale Emiratelor Arabe Unite care au intensificat tensiunile între Statele Unite și Teheran.