Igor Dodon și-a exprimat convingerea că noul guvern va îmbunătăți relațiile cu Rusia

Președintele Igor Dodon, 6 iunie, 2019

Președintele moldovean Igor Dodon și-a exprimat convingerea că noul guvern de la Chișinău al majorității PSRM-ACUM va putea îmbunătăți relațiile cu Rusia. „În ultimii doi-trei ani, guvernul Moldovei a blocat practic toate contactele cu Rusia iar relațiile noastre se limitau la nivelul președinților.

Sunt convins că, sub noua putere, vom avea relații cât se poate de bune cu Rusia”, a spus Dodon într-un interviu pentru televiziunea „Rossia-1” acordat lui Dmitri Kiseliov, care este considerat un propagandist al Kremlinului. Sâmbătă, Rusia a spus printr-o declarația a ministerului său de Externe că este mulțumită de rezolvarea pașnică a crizei politice din R. Moldova și așteaptă „pași constructivi” din partea noului guvern moldovean pentru „avansarea interacțiunii moldo-ruse în diferite domenii”.

Tot sâmbătă, prim-ministra moldoveană Maia Sandu a spus că guvernul său va continua implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și că este deschis discuțiilor cu Rusia pentru îmbunătățirea cooperării economice și comerciale.