Se pare că există convergențe între „furtul miliardului” și „Laundromat”

Moldova, The Moldovan connection in the Laundromat affair - a RISE Moldova investgation

Președintele Comisiei parlamentare care anchetează „furtul miliardului” de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, spune că în ultima săptămână Comisia a intrat în posesia mai multor informații care confirmă ipoteza inițială „referitor la toată cronologia, toate acțiunile și inacțiunile mai multor politicieni și complicitatea lor în cadrul acestei operațiuni, care a pornit de la 2011 și durează până în prezent”, relatează IPN. Slusari a mai spus că s-au observat mai multe interferențe între procesul de devalizare a sistemului bancar și Laundromat. „Vom analiza dacă este cazul să ne extindem și să analizăm și Laundromatul”, a precizat Alexandru Slusari.

Your browser doesn’t support HTML5

Troika Laundromat, un Uber pentru spălarea de bani (Paul Radu, OCCRP)

Comisia așteaptă să obțină acces la Raportul Kroll 2, care a fost cerut de la Banca Națională, Procuratura Generală și compania internațională Kroll.

Audierile din cadrul comisiei parlamentare continuă miercuri, 3 iulie, când vor fi audiați fostul ministru al economiei, Valeriu Lazăr, și fostul director CNA, Viorel Chetraru.