Pavel Filip evocă o conducere de natură autoritară a PD în cursul guvernării trecute

Pavel Filip la meetingul PD de la Chișinău, la 9 iunie 2019

Președintele interimar al Partidului Democrat, fostul premier Pavel Filip, susține că. după ce și-a depus mandatul de lider al PDM, Vladimir Plahotniuc nu mai are nicio influență asupra formațiunii. Totodată, fostul premier spune că în ultima perioadă în partid a existat o „verticală nefirească a puterii pentru un partid de orientare democratică”. Declarațiile au fost făcute la TVR Moldova.

„Dacă ar fi să vorbim despre greșeli, eu cred că atât timp cât am fost la guvernare partidul a avut o manieră mai agresivă de activitate atât față de oponenții politici, dar și ca manieră de conduită. Poate este și firesc pentru un partid care se află la guvernare, dar nu cred că acest lucru ne-a adus valoare politică. Cred că a fost o verticală a puterii nefirească pentru un partid de orientare democratică. Din acest punct de vedere, trebuie să facem o analiză”, a afirmat Pavel Filip.

Potrivit lui, Partidul Democrat a crescut ca pondere și a acumulat mai multe mandate, dar politic nu a crescut mult și din această cauză este acum în opoziție. „Cred că a fost o manieră de conducere mai autoritară în interiorul partidului”, a menționat Pavel Filip.