RISE Moldova: Procurorii au pus sechestru pe hotelul Nobil şi studiourile General Media Group în cadrul unui dosar de spălare de bani

Fostul lider al PD Vladimir Plahotniuc în timpul mitingului din 9 iunie 2019

O serie de proprietăți ale firmei Finpart Invest SRL, din cadrul conglomeratului imobiliar al fostului lider democrat Vlad Plahotniuc, au fost puse sub sechestru temporar, relatează RISE Moldova. Printre ele se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care produc posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Potrivit RISE Moldova, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), o subdiviziune din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA), a emis primul ordin de sechestru pe 15 zile, în data de 26 iunie, în cadrul unei anchete privind spălarea de bani. O zi mai târziu, ofițerii CNA au obținut mandat judecătoresc și aplică și ei sechestru pe bunurile companiei Finpar, conform extraselor cadastrale. Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA, a declarat pentru RISE Moldova că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar și conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani. Contactat de RISE Moldova, Mihai Pocnea, administratorul companiei Finpar Invest, a negat informațiile.

Pe 26 iunie, când s-a pus primul sechestru pe bunurile firmei lui Vlad Plahotniuc, au fost vândute și imobilele de lux, din Chișinău, care i-au aparținut lui Ilan Șor. Potrivit datelor cadastrale, acestea au fost cumpărate de un tânăr în vârstă de 31 de ani, iar ipoteca în valoare de 3.500.000 de lei a fost stinsă, scrie anticorupție.md.