Averea fostului lider separatist de la Tiraspol Evgheni Șevciuk a fost confiscată, iar bunurile ce i-au aparţinut vor fi vândute

Fostul lider transnistrean Evgheni Şevciuk. 10 octombrie 2016

Aproximativ 80 de milioane de ruble transnistrene vor fi recuperate, printr-o decizie judecătorească, în bugetul regiunii transnistrene prin vânzarea bunurilor care au aparținut fostului șef al regiunii separatiste, Evgheni Șevciuk, care a fost condamnat în absență pentru corupție, informează site-urile de știri moldovenește citind surse transnistrene. Instanța din regiune i-a aplicat lui Șevciuk o amendă pentru corupție de 600 de milioane de ruble transnistrene. În total, în regiunea transnistreană împotriva lui Șevciuk au fost deschise 6 dosare penale.

În 2016, Şevciuk a pierdut alegerile în favoarea lui Vadim Krasnoselski. În vara anului 2017, el a fugit din regiunea transnistreană. În decembrie 2018, Curtea Supremă de Justiție locală l-a condamnat în absență la 16 ani în colonie cu regim special, privind cinci capete de acuzare inclusiv corupție în proporții deosebit de mari și abuz în funcție.