România: PSD evită o criză de guvern

Premierul român Viorica Dăncilă

Partidul Social Democrat din România va continua va continua alianța la guvernare cu Alianța Liberalilor și Democraților Europeni (conduși de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu), însă nu acceptă restructurarea Guvernului, ci doar o remaniere, a anunțat luni seară, la București, premirul Viorica Dăncilă, lidera PSD. Totodată, conducerea PSD a decis că ProRomânia, formațiunea condusă de Victor Ponta, nu este dorită la guvernare. „Majoritatea colegilor au decis că nu e oportună cooptarea ProRomânia la guvernare”, a spus Viorica Dăncilă la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD. Victor Ponta anunțase cu o seară înainte că este dispus să intre la guvernare sau să sprijine guvernul Dăncilă în Parlament.

În privința colaborării cu ALDE, care a cerut redistribuirea portofoliilor din guvern, Viorica Dăncilă a comunicat că liderul ALDE nu a cerut portofolii în plus. PSD, a adăugat Dăncilă, dorește să continue colaborarea cu ALDE.
„Pentru a avea stabilitate acest guvern trebuie să meargă înainte și trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, atât PSD cât și ALDE”, a subliniat ea.

Șefa Executivului a mai anunțat și refuzul PSD de a restructura guvernul, așa cum ceruse ALDE. PSD are, în schimb, intenția să remanieze din nou guvernul.

Mai multe, aici.