Ministrul Vadim Brînzan: considerăm concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău drept un act abuziv

Instituțiile statului moldovean urmează să se așeze la masa de discuții cu NR Investments Limited și să înțeleagă care sunt intențiile și planurile acestui investitor care a cumpărat, luni, 95% din acțiunile companiei Avia Invest care deține prin contract dreptul de concesionare al Aeroportului International din Chișinău, a anunțat ministrul Economiei, Vadim Brînzan.

În opinia sa, guvernul va încerca să renegocieze contractul de concesionare. Vadim Brînzan a mai declarat la conferința de presă de astăzi: „Considerăm concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău drept un act abuziv, comis cu multe abateri de către fosta guvernare, în detrimentul statului Republica Moldova și al cetățenilor”.

El a spus și că, pe lângă contractul potențial fraudulos, ulterior, s-au deconspirat un șir de scheme de contrabandă și corupție, care au avut ca punct de pornire Aeroportul Internațional Chișinău. „Unul din punctele importante pe agenda Guvernului este întoarcerea aeroportului în gestiunea statului și pedepsirea conform legii a celor care se fac vinovați de acest abuz. Este un lucrul pe care și-l doresc cetățenii acestei țări”, a mai adăugat Vadim Brînzan, citat de site-urile de știri moldovenești.

De asemenea, Vadim Brînzan a anunțat că va solicita includerea pe agenda Consiliului Suprem de Securitate subiectul legat de schimbarea proprietarilor companiei Avia-Invest.