Consiliul prezidențial pentru drepturile omului din Rusia cere procurorilor să renunțe la cazul jurnalistei Svetlana Prokopieva

Jurnalista Svetlana Prokopieva

Consiliul prezidențial pentru drepturile omului din Rusia a emis o declarație în care cere procurorului regiunii Pskov să renunțe la procedurile penale împotriva jurnalistei Svetlana Prokopieva, care ar putea fi condamnată la 7 ani de închisoare pentru presupuse acțiuni de „justificare a terorismului” într-un articol analitic publicat anul trecut. Organizații pentru apărarea libertății de expresie și pentru apărarea jurnaliștilor, ca și organizații media, printre care și postul nostru de radio, au publicat o scrisoare deschisa în sprijinul jurnalistei, notând că acuzațiile care i se aduc reprezintă „o crimă împotriva libertății de expresie”. Jurnalista scria la Echo Moskvî și era freelancer pentru serviciul în limba rusa al postului nostru de radio, Svoboda.

În scrisoarea jurnalistei, publicată acum două zile, ea neagă acuzațiile care i se aduc, considerându-le „simplă răzbunare” a agențiilor de securitate ruşi.