Tiraspolul s-a plâns ambasadorilor europeni pe faptul că Chişinăul ar bloca conturile întreprinderilor transnistrene

Sediul legislativului regiunii separatiste

Tiraspolul s-a plâns ambasadorilor țărilor europene de faptul că Chişinăul ar bloca conturile întreprinderilor transnistrene. Subiectul a fost unul central și la întâlnirea pe care au avut-o la Tiraspol 20 de diplomați din 14 țări ale Uniunii Europene acreditate în Republica Moldova.

La întâlnirea de vineri s-a discutat și situația din cadrul procesului de negocieri în formatul 5+2, iar Tiraspolul s-a plâns că Chişinăul nu și-ar respecta angajamentele asumate în cadrul pachetului Berlin plus. Departamentul de externe de la Tiraspol a elaborat chiar o prezentare în care scoate în evidență angajamentele pe care nu le-ar fi respectat Chişinăul. „Dacă astfel de practici vor continua și vor fi create noi probleme, situația va degrada în continuare”, a spus la întâlnire șeful negociatorilor transnistreni Vitali Ignatiev.

Acesta a declarat presei din stânga Nistrului că „relațiile dintre Transnistria și Uniunea Europeană sunt pozitive”, punând accent pe comerțul cu spațiul european, care domină în proporție de peste 70 la sută exporturile regiunii transnistrene.