Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, a avut o întrevedere cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a avut întrevederi cu șeful negociatorilor moldoveni, Vasili Șova, și cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, și este citat de comunicate de la Chişinău și Tiraspol cu afirmații privind sprijinul american pentru „facilitarea dialogului și atingerea consensului între părți” în procesul de reglementare transnistreană. Ambasada SUA nu a difuzat nicio informație cu privire la aceste întrevederi.

La întrevederea de vineri de la Chişinău, Vasili Șova a afirmat, potrivit unui comunicat al Guvernului, că „partea moldovenească își dorește și va întreprinde acțiuni prompte în vederea schimbării agendei de lucru curente a formatului de negocieri 5+2, astfel încât acesta să se ocupe de discutarea perspectivelor de reglementare”. Acest proces trebuie să fie completat cu eforturile grupurilor de lucru sectoriale de a găsi soluții tehnice la problemele prioritare, spune comunicatul.

Cu o zi mai devreme la Tiraspol Vadim Krasnoselski s-a plâns din nou ambasadorului american că Chişinăul nu-și onorează angajamentele, iar procesul de negocieri a încetinit, ceea ce a dus la nesemnarea protocolului recentei întâlniri în formatul 5+2 de la Bratislava. Presa din stânga Nistrului spune că în cadrul întrevederii „au fost abordate și teme ale interacțiunii transnistreano-americane pe direcții”.