Ambasada SUA cere liderilor politici să găsească un consens cât mai rapid, care să păstreze calea țării de reformare a Justiției

Ambasada Statelor Unite menționează că susține eforturile premierului Maia Sandu, președintelui Igor Dodon și a coaliției de guvernare de a trece peste situația politică curentă. Totodată, instituția mai punctează că reforme critice pentru Moldova au fost amânate prea mult.

„Statele Unite susțin eforturile prim-ministrului Maia Sandu, președintelui Igor Dodon, dar și a coaliției de guvernare să treacă peste actualul impas politic. Reforme critice pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova au fost prea mult amânate. În calitate de prieteni ai Moldovei, cerem liderilor politici să găsească un consens cât mai rapid, care să păstreze calea țării de reformare a Justiției, și să permită Guvernului să lucreze pentru a îmbunătăți viața tuturor moldovenilor”, se arata în mesajul ambasadei americane la Chişinău, citat de site-urile moldoveneşti.

Parlamentul urmează aibă la ora 15.00 o ședință în plen, după convorbirile avute de preşedintele Igor Dodon cu grupurile parlamentare. Singurul punct pe ordinea de zi a ședinței parlamentului este discursul Maiei Sandu prin care ea își angajează răspunderea pentru proiectul de lege care îi permite să înainteze o listă de candidați Consiliului Superior al Procurorilor, pentru funcția de procuror general.