Fosta ambasadoare americană la Kiev, Marie Iovanovici, depune mărturie în ancheta de suspendare a președintelui Trump (VIDEO)

Marie Iovanovici, Washington, 11 octombrie 2019

Fosta ambasadoare a Statelor Unite în Ucraina, Marie Iovanovici, care a fost concediată de președintele american Donald Trump, depune mărturie în cadrul audierilor publice la Comisia pentru informații a Camerei reprezentanților din Congresul american.

Audierile de vineri fac parte dintr-o anchetă de suspendare a președintelui condusă de congresmeni democrați.

Iovanovici a fost înlăturată din post după ce a fost atacată de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, într-un moment în care acesta din urmă încerca să convingă autoritățile de la Kiev să declanșeze o anchetă de corupție împotriva lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, care are mari șanse să devină contracandidatul Democrat al lui Trump la alegerile prezidențiale din 2020.

Ancheta de destituire se concentrează pe o conversație telefonică din 25 iulie, în care Trump i-ar fi cerut omologului său ucrainean Voldomir Zelenski să înceapă ancheta împotriva lui Hunter Biden.

Democrații încearcă să afle dacă Donald Trump a condiționat un ajutor militar american destinat Ucrainei (care a fost în cele din urmă acordat) de începerea acelei anchete.

Donald Trump neagă că ar fi făcut ceva greșit și a spus că ancheta de destituire deschisă împotriva lui e o rușine.