Fostul premier Maia Sandu spune că selectarea candidatului final pentru funcția de procuror general ar fi „un târg între PD și PSRM”

Fosta șefă a cabinetului de miniștri Maia Sandu afirmă că rezultatul concursului CSP, în urma cărui a fost ales Alexandru Stoianoglo candidat final la funcția de procuror general, era previzibil. Potrivit Maiei Sandu, rezultatul ar fi „un târg între PD și PSRM”.

„Dodon a preferat un om din sistem, pentru că unul din afară ar fi fot cel mai indicat să reformeze Procuratura Generală la modul cel mai serios”, a afirmat Maia Sandu, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, la TVR Moldova.

În opinia sa, R. Moldova nu a avut până acum un procuror general care să asigure independența Procuraturii și pune la îndoială că aceasta va fi asigurată de noul procuror general.

Totodată, doamna Sandu a spus că meritul funcției poate fi dovedit doar prin acțiuni prompte și decizii convingătoare, lucru pe care îl consideră acum „greu de crezut”.

Alexandru Stoianoglo a fost propus în funcția de procuror general al R. Moldova de Consiliul Superior al Procurorilor. Decizia a fost luată după proba interviului la care au fost supuși toți patru candidați și a fost anunțată în aceasta seară.