Trump a avertizat Rusia împotriva „oricărei ingerințe” în alegerile din SUA și i-a cerut să rezolve conflictul din Ucraina

Donald Trump și Serghei Lavrov, la Casa Albă, pe 10 mai 2017

Președintele Donald Trump l-a avertizat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov împotriva „oricărei ingerințe” în alegerile prezidențiale americane și a cerut Moscovei „să rezolve conflictul cu Ucraina”, se spune într-un comunicat al Casei Albe, după întâlnirea lor de marți, 10 decembrie, la Washington.

Totodată, Trump a subliniat sprijinul său pentru un „control global efectiv asupra armelor”, care include nu numai Rusia, ci și China. El a solicitat ajutorul Rusiei pentru a împiedica Iranul să dezvolte arme nucleare și pentru denuclearizarea Coreei de Nord.

Întâlnirea lui Trump cu Lavrov vine la o zi după ce, la Paris, a avut loc summitul așa-numitului format Normandia pentru pace în Ucraina, din care mai fac parte Rusia, Franța și Germania.

Mai devreme, Lavrov s-a întâlnit cu omologul său american Mike Pompeo, ambii constatând puține semne de progres în probleme ce împiedică dezvoltarea relațiilor SUA-Rusia. Serghei Lavrov a respins din nou categoric toate acuzațiile privind interferența Rusiei în alegeri și în conflictul din Ucraina.