Președintele Putin urmează să rostească discursul anual din Parlament

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin urmează să rostească discursul său anual pe teme de politică internă și externă, miercuri, de la tribuna Parlamentului de la Moscova. Kremlinul nu a anunțat temele mesajului său, dar Putin a spus anterior că va acorda o atenție deosebită ridicării nivelului de trai al populației și reducerii sărăciei.

Rusia continuă să fie supusă sancțiunilor occidentale pentru acțiunile sale din Ucraina, Siria și implicarea în alegerile americane. Sondajele de opinie arată că popularitatea lui Putin a scăzut la un nivel record pe fundalul creșterii slabe a economiei și ratei înalte a sărăciei, marcate de protestele din vara trecută.

Putin, în vârstă de 67 de ani, domină politica rusească de două decenii, de când a devenit premier în 1999 și apoi președinte. În 2018, Putin a fost reales pentru un nou mandat de șase ani. Va fi pentru a 16 oară când Vladimir Putin se adresează Parlamentului, eveniment la care asistă și membri ai Guvernului, magistrați, oficialități regionale și alți reprezentanți ai elitei politice rusești.