Fostul premier Dmitri Medvedev spune că va rămâne în fruntea partidului Rusia Unită

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev va rămâne în fruntea partidului Rusia Unită. Medvedev a făcut acest anunț în cadrul unui interviu acordat postului TV Pervîi Kanal, controlat în proporție de 75% de guvernul Rusiei.

Potrivit fostului premier, noua sa funcție, cea de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, „nu contravine în niciun fel activității sale politice”.

Medvedev a numit și principalele sarcini ale partidului de guvernământ din Rusia pentru viitorul apropiat, printre care: „ridicarea nivelului de bunăstare a cetățenilor” și „pregătirea alegerilor pentru Duma de Stat”, care vor avea loc anul viitor.

Referitor la rezultatele muncii guvernului său, fostul premier Medvedev a spus că „în general, este mulțumit de modul în care s-au aranjat lucrurile”. Printre merite, el a numit: „substituția importurilor” și „cea mai mică rată a inflației din istoria țării”.

Guvernul lui Dmitri Medvedev și-a dat demisia pe 15 ianuarie, după mesajul președintelui Vladimir Putin către Adunarea Federală, în care Putin a anunțat modificarea Constituției.

În funcția de premier a fost numit fostul șef al Serviciului Fiscal Federal, Mihail Mișustin.