Președintele SUA, Donald Trump, urmează să rostească discursul anual despre Starea Uniunii

Donald Trump

La Washington, liderul de la Casa Albă Donald Trump urmează să rostească, marți, 4 februarie, discursul anual despre Starea Uniunii. Președintele american va încerca, din nou, să transmită un mesaj de unitate către o națiune și un Congres puternic divizate.

Acum un an, închiderea prelungită a instituțiilor guvernamentale din cauza divergențelor asupra bugetului a făcut ca președintele să-și rostească discursul cu întârziere - Trump lansase atunci un îndemn la „o nouă eră a cooperării”. „Trebuie să respingem politica răzbunării și rezistenței și să îmbrățișăm potențialul nelimitat al cooperării, compromisului și binelui comun”, a spus președintele în sesiunea comună a Congresului, anul trecut.

Anul acesta, în Statele Unite vor avea loc alegeri prezidențiale. Donald Trump va rosti discursul la numai o zi după lansarea cursei pentru selectarea candidatului democrat care îl va înfrunta pe președintele republican în scrutinul din 3 noiembrie.

Totodată, Donald Trump va vorbi în fața unei Camere a Reprezentanților a cărei majoritate democrată a aprobat, în decembrie, două capete de acuzare împotriva sa - abuz de putere și obstrucționare a Congresului - și a unui Senat cu o majoritate republicană care este de așteptat să îl achite, miercuri, de acuzațiile respective.