Coronavirus: primele cazuri în Bulgaria, pe fundal de epidemie de gripă

Șeful Inspectoratului de Sănătate din Bulgaria, Angel Kunchev , coordonatorul eforturilor de limitare a epidemiei de coronavirus.

Bulgaria a anunțat patru cazuri confirmate de coronavirus, în timp ce încearcă să facă față și unei epidemii de gripă. Este vorba de doi băbați de la Pleven, din nordul țării și două femei din orașul central Gabrovo. La aeroporturi și trecerile de graniță se controlează deja temperatura călătorilor.

Primele două cazuri constatate, un bărbat de 27 de ani și o femeie de 75 de ani nu călătoriseră nici unde și nici nu au fost în contact cu persoane care veneau din zone contaminate, au anunțat autoritățile sanitare bulgare.

Bulgaria se confruntă deja cu o epidemie de gripă, motiv pentru care toate școlile au fost închise până luni, 11 martie. La sfârșitul lunii februarie erau raportate 5 mii de cazuri de gripă.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cazuri de coronavirus au fost constate în 103 țări și teritorii. La nivel global, sunt raportate peste 100 de mi de infectări și circa 3.600 de decese.