PSRM și PD vor să treacă prin Parlament prevederile contestate din legea economică, asumată de guvern

Partidele din coaliția de guvernare, Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au decis ca prevederile contestate de opoziție din legea economică pentru care guvernul își asumase responsabilitatea, să fie trecute acum prin Parlament.

Legea fusese respinsă în întregime de Curtea Constituțională dar din motive procedurale.

Miercuri, PSRM și PD au căzut de acord să treacă prin Parament nu numai rectificarea bugetului, cerută de costurile pandemiei de coronavirus dar si impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plăteşte fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa, facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free și amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse şi majorarea taxelor pentru industria extractivă să fie revăzute parţial’, transmite PDM.

Exact măsurile contestate de opoziție pe motiv că ar promova interese vădit clientelare şi ar oferi avantaje agenților economici apropiați de guvernare.

### Vezi și... ### Guvernul susține că nu va renunța la controversatul pachet de măsuri economice

O parte din măsurile cuprinse în legea economică, cele care se referă la ajutoare directe pentru cetățeni și agenți economici în timpul stării de urgență, au fost readoptate deja de Comisia Situaţiii Excepţionale. Este vorba de majorarea ajutorului de şomaj, a indemnizaţiei pentru copii şi restituirea impozitelor salariale plătite de agenţi economici.