Consilierul șefului Roskosmos, acuzat oficial de înaltă trădare

Ivan Safronov

Anchetatorii Serviciului Federal de Securitate din Rusia (FSB) l-au acuzat oficial pe consilierul șefului agenției Roskosmos de înaltă trădare. Avocatul lui Ivan Safronov a spus că clientul său s-a declarat din nou nevinovat. Luni, poliția moscovită a reținut cam 20 de suporteri ai lui Safronov lângă centrul de detenție Lefortovo, unde el se află în arest preventiv. Printre cei reținuți erau o membră a sindicatului jurnaliștilor, Sofia Rusova, și reporterii Piotr Parhomenko, Maria Karpenko, Olga Alenova, Alla Pugaciova și Taisia Bekbulatova.

### Vezi și... ### Avocații lui Ivan Safronov, acuzat de spionaj, au făcut recurs față de arestarea preventivă a clientului lor

Safronov, care lucrase din mai ca un consilier al șefului Roskosmos, Dmitri Rogozin, este un jurnalist proeminent, care a scris despre complexul militar-industrial pentru ziarele Kommersant și Vedomosti. A fost arestat la 7 iulie, sub bănuiala că ar fi furnizat informații secrete Cehiei, membră NATO, în 2017, referitoare la vânzările de arme rusești în Orientul Mijlociu.