Apeluri fără noimă

Oameni cu mască într-o stație de transport public, 13 iulie 2020

Cică autoritățile din domeniul sănătății au lansat un nou apel către cetățeni și agenți economici pentru ca aceştia să respecte normele antiepidemice: purtarea corectă a măștilor și menținerea distanței sociale.

Your browser doesn’t support HTML5

Apeluri fără noimă

În apelul de joi, se precizează că autoritățile au efectuat, în utlima săptămână, sute de controale, depistând numeroase încălcări în magazine, farmacii, depozite, unități de transport și alte obiective economice, toate astea în timp ce numărul contaminărilor cu COVID-19 și-a reluat creșterea.

### Vezi și... ### De ce Oficiul Poştal e mai „şmecher” decât Supermarketul?

Ce să zic? Apelul e o chestie frumoasă, dar fără noimă într-un spaţiu în care cetăţeanul respectă doar interdicţia severă şi penalizarea imediată. Nimeni nu bagă în seamă apelurile astea şi pesemne ele au doar o funcţie decorativă, creând iluzia că autorităţile sunt preocupate de sănătatea oamenilor. În realitate, cea mai mare preocupare a autorităţilor e acum relansarea economiei şi încasarea banilor de la oameni şi agenţi economici.

În definitiv, ce e acest apel al autorităţilor?

Un soi de îndemn, nu? Şi cine ascultă aici îndemnurile? Şi dacă autorităţile apelează la îndemnuri, e clar că ele nu vor să apeleze la interdicţii. Aşa că apelurile astea au zero impact. Mai bine nici nu ar exista.

Cică au fost efectuate sute de controale, depistându-se numeroase încălcări. Şi care e rezultatul? Magazinele şi farmaciile acelea nu vor mai avea niciodată oameni cu masca pe-o ureche? Să fim serioşi! Stimaţi conducători, eu pot să vă duc în mai multe locuri în care normele sanitare sunt sistematic încălcate. Prin urmare, pe lângă numeroasele încălcări depistate de voi, mai există foarte multe pe care voi nu le puteţi depista. Haideţi să fim sinceri şi să nu mai umblăm cu fofârlica. Mizăm acum pe noroc. Cine e mai norocos, va scăpa. Cine are plămâni de oţel va scăpa. Cine nu va avea noroc şi e pirpiriu, va avea probleme. Cam astea sunt datele problemei dincolo de apelurile voastre grijulii.