Klaus Iohannis, mesaj de Ziua comemorării Holocaustului împotriva romilor: „Nevoia de aducere-aminte este mai urgentă ca niciodată”

Klaus Ioahnnis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis duminică, în ziua când se comemorează Holocaustul împotriva romilor, un mesaj în care îndeamnă la asumarea tragediei petrecute în secolul trecut și avertizează că în Europa actuală cresc xenofobia și extremismul, relatează Europa Libera România.

„Nevoia de aducere-aminte este mai urgentă ca niciodată în acest punct critic în care ne aflăm. Trebuie să păstrăm vie memoria victimelor și să consolidăm eforturile de combatere a antisemitismului, xenofobiei și negării Holocaustului”, a spus șeful statului român, în mesajul său.

În opinia președintelui Iohannis, „genocidul împotriva romilor este adesea ignorat și puțin studiat. Prin urmare, este important ca acesta să fie recunoscut și studiat în școli, dezbătut public, amintit în mod deschis. Asumându-ne Holocaustul și atrocitățile petrecute în acea perioadă, putem preveni repetarea greșelilor trecutului”, a mai spus Klaus Johannis.