Deputatul Sergiu Litvinenco (PAS) susține că legislația electorală permite fraudarea alegerilor

Un deputat din opoziție avertizează că legislația electorală permite fraudarea alegerilor prezidențiale de la 1 noiembrie. La o conferință de presă, Sergiu Litvinenco, deputat al Partidului Acţiune şi Solidaritate, a cerut convocarea parlamentarilor în ședință săptămâna viitoare pentru modificarea legislației electorale în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția, inclusiv prin anularea unor schimbări legislative recente, propuse de socialiști.

În declarații făcute pentru IPN, Litvinenco a spus că pe viitor va trebui interzisă transportarea organizată la secțiile de votare. „Transportarea organizată și contra bani trebuie interzisă prin lege, or acest lucru periclitează libertatea și corectitudinea scrutinului”, a declarat deputatul. Litvinenco a pledat de asemenea pentru extinderea la două zile a perioadei de votare, nu reducerea cu două ore a zilei de vot, cum au decis recent deputații majorității.

În replică, președintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, deputatul socialist Vasile Bolea, a spus, potrivit IPN, că „regulile de joc nu pot fi schimbate la sfârşitul lunii august” și „acţiunile opoziţiei sunt copilăreşti”.