Sondaj: șase din zece moldoveni pledează pentru aderarea la UE

Potrivit unui sondaj de opinie publicat astăzi de compania Date Inteligente, majoritatea cetățenilor moldoveni consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită în Republica Moldova, informează Radio Chișinău. Unul din zece cetățeni consideră că lucrurile merg într-o direcție corectă, în timp ce două treimi susțin că direcția este greșită.

Potrivit sursei citate, rezultatele studiului arată că șase din zece cetățeni doresc ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene, iar o treime pledează pentru unirea cu România. Potrivit sursei citate, aproape 60% dintre respondenți optează pentru reîntregirea țării cu regiunea transnistreană. În același timp, unul din zece cetățeni consideră că regiunea transnistreană trebuie să beneficieze de un statut similar celui din UTA Găgăuzia.

Studiul sociologic a fost efectuat în perioada 20 august - 3 septembrie, pe un eșantion de 1.177 de respondenți din 77 de localități. Răspunsurile a fost colectate prin metoda „fața în față”. Marja de eroare este de 2,8 %.