UE cere aplicarea deplină a recomandărilor privind transparența finanțării campaniilor electorale

Uniunea Europeană sprijină pe deplin consolidarea instituțiilor democratice din Republica Moldova, precum și dreptul poporului Republicii Moldova de a-și exprima voința în alegeri libere și corecte”, se arată într-o declarație dată de purtătorul de cuvânt al șefului politicii externe a Uniunii Europene, Joseph Borrell.

### Vezi și... ### Germania: alegerile prezidențiale din Moldova sunt „un test crucial”

Uniunea Europeană solicită autorităților Republicii Moldova să pună în aplicare pe deplin și fără întârziere recomandările Comisiei de la Veneția ale Consiliului Europei și ale OSCE / ODIHR pentru a garanta transparența finanțării partidelor și a campaniilor. De asemenea, UE se așteaptă ca autoritățile Republicii Moldova să faciliteze munca nestingherită a observatorilor electorali internaționali și interni. Este deosebit de important să se asigure siguranța alegătorilor și a observatorilor în ceea ce privește pandemia de coronavirus”, se arată în declarația data astăzi publicităţii de purtătorul de cuvânt al șefului politicii externe a UE, Joseph Borell.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie începe mâine în Republica Moldova. Până acum au fost înregistraţi șase candidaţi – Maia Sandu, Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon și Violeta Ivanov.